November

Natuurkracht­maand

Doe mee met ruim 20 activiteiten in het Geul- en Gulpdal! Ervaar de kracht van natuurlijke oplossingen tegen wateroverlast en droogte en werk samen met bewoners, bedrijven en natuurorganisaties om het mooie Zuid-Limburgse landschap beter te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals stortregens en langdurige droogte. Zo versterken we de samenwerking tussen mens en natuur. 

De Natuurkrachtmaand is een initiatief van Natuurkracht, financieel ondersteund door de Postcodeloterij en Waterklaar. Ruim 70 vrijwilligers en beroepskrachten van IVN Natuureducatie organiseren meer dan 20 activiteiten, in samenwerking met Natuurmonumenten, het Wereld Natuur Fonds, Het Limburgs Landschap, Natuur en Milieufederatie Limburg en ARK Rewilding Nederland.

De Natuurkrachtmaand is onderdeel van de bredere Natuurkracht-campagne.

Doe mee met de Natuur­kracht­maand!

Met ruim 20 verschillende activiteiten versterken we de water­bergings­capaciteit en bio­diversiteit van het Geul- en Gulpdal. Van het aan­leggen van de langste heg van Limburg tot foto­workshops en het verwijderen van drainage­buizen uit de grond. Ook bewoners helpen de natuur een handje door tegels of grind in te ruilen voor een gratis IVN Tuiny plant­pakket.

Image
Doorlopend

Outside Escape Valkenburg

Stap in het verhaal van de Geulwatergeest en ontdek de kracht van de natuur. Los raadsels en opdrachten op die je uitdagen om goed om je heen te kijken. Hierdoor ontdek je niet alleen de pracht van het Geuldal, maar leer je ook over natuurlijke oplossingen voor waterveiligheid. Maak jij de juiste keuzes en ontsnap je aan het hoogwater? Deze escaperoute is zo’n 4 km lang en duurt ongeveer 2 uur. Speel samen in een team van 2 tot 4 personen. Via je telefoon ontvang je alle informatie.'

Locatie: Valkenburg
Tijd: dagelijks, elk moment

Aanmelden