Terug naar nieuws

Delegatie Postcode Loterij bezoekt Natuurkracht

Door Marjet Heins
06 juni 2023

Op 25 mei was een delegatie van de Postcode Loterij te gast in Limburg om kennis te maken met Natuurkracht. Op onze thuisbasis “Lubosch Land” leerden zij eerst van onze gastheer waarom een voedselbos een natuurlijke oplossing tegen wateroverlast en droogte is. Zij maakten kennis met het kernidee van Natuurkracht: “de natuur als bondgenoot tegen wateroverlast en droogte” en de theorie daarachter. De Postcode Loterij is hoofdfinancier van het project Natuurkracht. 

Ook ontdekten zij op welke manieren Natuurkracht dit gedachtengoed bij alle Limburgers onder de aandacht wil brengen. Zo vertelde John Steijns, vertegenwoordiger van één van de eerste projecten die honorering van het Natuurkrachtfonds heeft gekregen, over het educatie programma van CNME en Natuurmonumenten dat komend schooljaar van start gaat. De bezoekers van de Postcode Loterij waren nieuwsgierig en stelden goede vragen. 

Na het informatieve deel hebben zij in het veld kunnen zien hoe en graft eruitziet en waarom het belangrijk is dat we oude graften herstellen en nieuwe aanleggen. De initiatiefnemers van dit project “Limburgs Landschap en Heuvel Angus” hebben ook een bijdrage van het Natuurkrachtfonds toegekend gekregen om dit in de praktijk uit te voeren. We sloten deze mooie dag af met een klimaatwandeling bij de Volmolen in Epen. Een prachtig voorbeeld van de natuur als bondgenoot. 

Marjon Heutmekers, projectleider Natuurkracht: "Het was een zeer succesvol bezoek! Geïnspireerd vertrokken de bezoekers terug naar huis. Volgende keer komen we twee dagen zeiden ze nog!”.