Terug naar nieuws

Vrijwilligers gezocht voor Natuurkracht-actiemaand

Door Marjet Heins
26 april 2023

November 2023 is de maand van de Natuurkracht. Samen met een grote groep vrijwilligers gaan we iets doen aan wateroverlast in Zuid-Limburg. Met hele concrete activiteiten. In het landschap én in de stad. We maken bijvoorbeeld de langste haag van Limburg, wippen tegels eruit en graven poelen. Meedoen? Dat kan! We kunnen zeker nog handen gebruiken.

Wat is Natuurkracht?
Aanleiding voor Natuurkracht is de overstroming van 2021 in het Geul- en Gulpdal. Dit nooit meer! Daarom hebben verschillende Limburgse natuurorganisaties en de Postcodeloterij de handen ineen geslagen. Er zijn maatregelen nodig om de regen beter op te vangen. Grote maatregelen, maar ook kleine. Want inwoners kunnen zelf ook bijdragen. Door bijvoorbeeld meer bomen in jouw buurt te planten.

Ik wil helpen, maar ik ben geen natuurkenner?
Geeft niet! Natuurkracht heeft jou ook dan nodig. We hebben al een mooie groep aan enthousiaste groene vrijwilligers die alles weten van bomen en planten. Maar we kunnen zeker nog meer handen gebruiken. Mensen die kunnen organiseren, ontwerpen, plannen, graven, tillen, bouwen of gewoon enthousiast en creatief zijn en graag willen helpen. En natuurlijk bent je ook heel erg welkom als je wel een natuurkenner bent.

Meer weten? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en dan kijken we samen hoe jij aan kunt sluiten.

Thumbnail 20230422 104732 20230422 101339 20230422 092628