Terug naar nieuws

Ga de uitdaging aan: Maak jouw omgeving waterbestendig met de Natuurkracht online training!

Door Sandra van der Meer
24 januari 2024

Wil jij zelf iets doen om wateroverlast in het gebied tegen te gaan en vind je het leuk om anderen te inspireren hetzelfde te doen? Doe dan de online training van Natuurkracht! Zo help je mee om de kracht van de natuur te versterken en het gebied waterbestendiger, natuurlijker en mooier te maken.

Piekbuien zorgden in juli 2021 voor enorm veel water, waardoor de Geul en de Gulp overstroomden, met alle gevolgen van dien. Hoe kunnen we dit in de toekomst voorkomen? Want door klimaatverandering moeten we er rekening mee houden dat piekbuien vaker voor kunnen komen. Door samen te werken met natuur kunnen we wateroverlast verminderen. Hoe dat kan, dat leer je in de online training van Natuurkracht. 

Leer wat je zelf kunt doen
Deze online training bestaat uit 6 korte modules van elk ongeveer 20 minuten. We nemen we je mee op de reis van de regendruppel - van de toppen van het Limburgse Heuvelland tot aan de aankomst in de Geul of Gulp. Je leert alles over de belangrijkste oorzaken van wateroverlast. Er komen voorbeelden uit de praktijk en verdiepingskennis aan bod. Daarnaast krijg je veel praktische tips over wat jij zelf kunt doen om wateroverlast in jouw eigen omgeving te beperken. 

De online training is bedoeld voor bewoners, bestuurders, ondernemers, agrariërs die meer willen leren over het werken met de natuur om wateroverlast tegen te gaan en die mee willen helpen om deze kennis verder te verspreiden in hun omgeving. 

Deel je kennis met anderen
Na het afronden van de online training heb je een eerste stap richting ambassadeur van Natuurkracht gezet. Als ambassadeur van Natuurkracht word je onderdeel van een krachtige beweging van burgers, agrariërs, bedrijven en vele anderen die zich samen inzetten om wateroverlast te voorkomen. Aan het einde van de online training ontvang je een uitnodiging voor een veldbezoek zodat je het effect van water vasthouden in de natuur ook met eigen ogen kunt zien en een online inspiratiesessie met andere ambassadeurs. Zo kunnen we van elkaar leren en elkaar inspireren.  Deelname aan de online training is kosteloos. 

Meld je aan 
Hoe meer mensen de kennis delen, hoe groter de kans dat er ook daadwerkelijk actie komt. Dus schrijf je snel in en hopelijk zien we je in het Geuldal! 

Meld je aan voor de online training