Terug naar nieuws

Gemeente Valkenburg aan de Geul partner van Natuurkracht

Door Sanne Messnig
26 april 2024

Op vrijdag 19 april hebben de gemeente Valkenburg aan de Geul en Natuurkracht samenwerking vastgelegd door het tekenen van een Partnerschapsverklaring. Wethouder Niels Dauven: “In Valkenburg aan de Geul zagen we in 2021 van heel dichtbij wat de kracht van de natuur kan doen. Als wethouder Water weet ik ook hoe noodzakelijk het werk van Natuurkracht is. In het partnerschap dat we nu vastleggen werken we samen om het Gulp- en Geuldal veiliger én toekomstbestendiger te maken.”

Samenwerken aan doelen

In de Partnerschapsverklaring zijn afspraken vastgelegd over het aanbieden van workshops aan de gemeente, het beschikbaar stellen van netwerk, kennis en ervaring door Natuurkracht, het faciliteren van een vast aanspreekpunt voor de gemeente en haar inwoners en het gebruik mogen maken van communicatiemiddelen. 

Daarnaast burgemeester Daan Prevoo vanaf het begin ambassadeur van Natuurkracht. “Met de ondertekening van de Partnerschapsverklaring wordt Natuurkracht nu echt in beweging gezet. Het is belangrijk dat we dit de komende jaren nog verder voortzetten.”