Terug naar nieuws

Volg de online training van Natuurkracht en maak kans op een Tuiny Bloeipakket

Door Sandra van der Meer
25 maart 2024

Help je mee wateroverlast voorkomen in het Geul- en Gulpdal? Volg de gratis online training en leer binnen 2 uur hoe jij kunt samenwerken met de natuur. En hoe je deze kennis deelt met anderen. Tijdens de week van de Groene tuin (van 26 maart t/m 1 april) maak je bovendien kans op een Tuiny Bloeipakket. Onder de deelnemers die zich in deze week aanmelden verloten we in totaal 20 pakketten waarmee je je tuin kunt vergroenen. Want met meer groen in je tuin vang je regenwater beter op en kan het diep in de bodem trekken. Dat verhindert de oppervlakkige afstroom naar lagergelegen gebieden en beken en voorkomt overbelasting van de riolering.

Je kunt gelijk aan de slag door je aan te melden op https://natuurkracht.org/e-learning. Na de online training nodigen we je uit voor een veldbezoek en een inspirerende online bijeenkomst met andere Natuurkracht ambassadeurs. Want samen maken we het verschil tegen wateroverlast en droogte in ons mooie Zuid-Limburgse landschap!

Week van de groene tuin

Tijdens de Week van de Groene Tuin 2024 gaan we samen aan de slag om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen. Want met al die tuintjes samen, kunnen we een zinvolle bijdrage leveren aan het tegengaan van hittestress, wateroverlast en biodiversiteitsverlies. Tijdens de week van de groene tuin vragen we niet alleen aandacht voor tuinen, maar laten we ook zien wat mensen zelf kunnen doen. Tijdens de actieweek is er van alles te doen en te vinden om die stap ook daadwerkelijk te zetten, kijk voor handige tips op de campagnewebsite.